Dirigent

Cindy Kranen

Zoals indertijd de gewoonte was werd Cindy, met Rijkevorselse roots, geboren in het moederhuis te Hoogstraten op 3 september 1973.

Haar muzikale loopbaan start op 12-jarige leeftijd bij de fanfare Vermaak na Arbeid uit Rijkevorsel waar ze opleiding krijgt van Alois Mertens en later van Inge Mertens. In 1997 neemt zij hier het jeugdorkest over van Alois Mertens en zet hier haar eerste stappen als dirigent.

In de periode 2008-2014 geniet ze onderricht van Erwin Pallemans aan de muziekacademie te Merksem waar ze in de Hogere Graad -optie instrument- de hoogste onderscheiding behaalt op cornet.

Intussen werd ze een gewaardeerd lid van verschillende muziekverenigingen: K.F. Ste-Catharina Hoogstraten, Brassband Ste-Rosalia Meer, Academieorkest Muzarko Merksem, Brassband Scaldis Antwerpen en Brassband Borderbrass Hoogstraten. Met deze laatste behaalde ze in 2016 de hoogste onderscheiding in ere-afdeling tijdens het Antwerps Provinciaal Muziektornooi.

Sinds 2014 houdt ze zich voornamelijk bezig met de opleiding van jongeren in verschillende verenigingen uit de regio: K.F. De Lindekring Zoersel, K.F. Ste-Catharina Hoogstraten, Vermaak na Arbeid Rijkevorsel, Brassband St. Jan Baptist uit Wortel en Brassband Rosalia Meer.

Momenteel is ze dirigent bij verschillende jeugdorkesten: Jufalizo Zoersel, Jeufa Rijkevorsel, Jeugdorkest Hoogstraten en vanaf 2018 dus ook bij Brassband Ste-Rosalia Meer. Als muzikant is Cindy nog actief als principal cornet bij Brassband Borderbrass en bij KF Ste-Catharina Hoogstraten.