Dirigent

Cindy Kranen

Zoals indertijd de gewoonte was werd Cindy, met Rijkevorselse roots, geboren in het moederhuis te Hoogstraten op 3 september 1973.

Haar muzikale loopbaan start op 12-jarige leeftijd bij de fanfare Vermaak na Arbeid uit Rijkevorsel waar ze opleiding krijgt van Alois Mertens en later van Inge Mertens. In 1997 neemt zij hier het jeugdorkest over van Alois Mertens en zet hier haar eerste stappen als dirigent.

In de periode 2008-2014 geniet ze onderricht van Erwin Pallemans aan de muziekacademie te Merksem waar ze in de Hogere Graad -optie instrument- de hoogste onderscheiding behaalt op cornet.

Intussen werd ze een gewaardeerd lid van verschillende muziekverenigingen: K.F. Ste-Catharina Hoogstraten, Brassband Ste-Rosalia Meer, Academieorkest Muzarko Merksem, Brassband Scaldis Antwerpen en Brassband Borderbrass Hoogstraten.

Sinds 2014 houdt ze zich voornamelijk bezig met de opleiding van jongeren in verschillende verenigingen uit de regio: K.F. De Lindekring Zoersel, K.F. Ste-Catharina Hoogstraten, Vermaak na Arbeid Rijkevorsel, Brassband St. Jan Baptist uit Wortel en Brassband Rosalia Meer.

Vanaf 2018 is ze dirigent bij Brassband Ste-Rosalia Meer. Als dirigent is ze tevens ook actief bij KF De Lindenkring Zoersel en jeugdorkest Jeufa Rijkevorsel en Jeugdorkest Hoogstraten dat bestaat uit jongeren uit de verenigingen van Ste.Rosalia Meer, St. Jan Baptist Wortel en KF Ste Catharina Hoogstraten.

Tevens volgt ze een 3-jarige opleiding als dirigent in de Academie van Kalmthout-Essen. Ze leert hier de fijne kneepjes van het vak onder de vleugels van Hans Aernouts en Sander Van der Kloot.

Als muzikant is Cindy nog actief op Althoorn bij Brassband Borderbrass,  op cornet bij KF Ste-Catharina Hoogstraten en speelt ze bugel bij KF VNA Rijkevorsel.