Dirigent

Van Ossel Bart

Als rasechte Tielenaar werd Bart geboren te Turnhout op 25 februari 1975 en begon hij op 8-jarige leeftijd muziek te volgen aan de stedelijke muziekacademie te Herentals. Daar behaalde hij einddiploma’s voor notenleer en trompet. Hij ontving er ook de  stadsmedaille die een solide basis vormde voor verdere muzikale studies aan het Lemmensinstituut te Leuven.

 

Aan dit instituut studeerde hij bij Dhr. Léon Pétré, waar hij in 1998 met onderscheiding zijn diploma “Meester in de muziek – optie trompet” behaalde. In 1992 zette hij zijn eerste dirigeerstapjes als dirigent van de samenspelklas van het Harmonie-orkest van het Sint-Jozefscollege te Herentals. Nadien nam hij het dirigeerstokje ter hand van  Jeugdbrassband Kempenzonen, Jeugdfanfare Poederlee, Kon. Fanfare St.-Catharina en Brassband St.-Rosalia uit Meer.

 

Ondanks zijn korte carrière kan Bart reeds (een lange lijst) referenties voorleggen. Als solist behaalde hij in 1990 een eerste prijs met onderscheiding op de Nationale Solistenwedstrijd van het ter ziele gegane Fedekam.

 

Met Jeugdbrassband Kempenzonen haalde hij zes maal 1ste prijs Cum Laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (1995, 2001, 2002,2003,2005,2007), met de Jeugdfanfare uit Poederlee werd hij nationaal Fedekam-kampioen in 3de afdeling (1999) en met de Kon. Fanfare St.-Catharina behaalde hij de Sabam-prijs en de nationale Fedekam-kampioenstitel in 2de afdeling (2000) en de nationale Vlamo-Kampioenschapstitel in 1ste afdeling (2003).Met Jeugdbrassband Kempenzonen behaalde hij de nationale Vlamo-Kampioenschapstitel in 2de Open Categorie (2006).

 

Momenteel is hij als dirigent actief verbonden met Brassband St.-Rosalia uit Meer en is hij muzikale leider en manager van het dweilorkest “Just For Fun”.

 

Als muzikant is Bart nog steeds actief bij Brassband Heist, Kon. Fanfare Brassband de Kempenzonen uit Tielen en Just For Fun.